La terra

La nostra zona disposa d´una gran diversitat de microclimes, conseqüència de la proximitat del litoral i de l'altitud, que pot arribar fins a 700 metres i ens permet trobar fins i tot algunes vinyes amb pendent.

El clima és típicament mediterrani, propi del prelitoral i litoral de Catalunya (suau i càlid), però amb contrastos entre temperatures màximes i mínimes. La temperatura mitjana està entre 12 i 14,4ºC, mentre que la mitjana anual d'insolació és de 2.548 hores i la de pluges es situa en 514 l/m2. L’orografia de la zona ens protegeix dels vents freds, però quedem exposats al mestral i als vents de ponent.

El sòl és de terres profundes, ni molt arenoses ni massa argiloses, amb bona permeabilitat i retenció d'aigua de pluja. El sòl és pobre en matèria orgànica, calcari i poc fèrtil, idoni pel conreu d'una vinya de qualitat.

La geologia és molt variada, amb zones formades per sediments miocènics, continentals i marítims de força gruix i en alguns punts recoberts per sediments quaternaris. Altres zones estan formades per materials triàsics, cretàcics i eocènics, i altres per calcàries cretàciques molt trencades.

Aquest context de conreu tan variat pot donar moltes variants i diferències tant en la matèria primera com en les variants d'elaboració.

Dins de la nostra filosofia de vins de finca i amb una identitat pròpia, Alsina Sardà conrea en finques repartides per diferents zones del Penedès, per tal que cada varietat tingui el microclima idoni per extreure’n el màxims atributs.